Форма за търсене

"Цветни щрихи от България" концерт-спектакъл на Ансамбъл "Тракия"

02/11/2021
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
No votes yet

Ансамбъл „Тракия“ кани на концерт –спектакъл по повод Деня на будителите

По повод Деня на будителите ансамбъл „Тракия“ кани пловдивчани и гостите на града на концерт-спектакъла „Цветни щрихи от България“. Събитието ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“ на 2 ноември 2021 г. от 19.00 часа.

Спектакълът представя сценични фолклорни образци от различни етнографски области. Публиката ще се наслади на произведения от млади автори, създадени последното десетилетие, и режисирани от художествения ръководител проф. Даниела Дженева.

С „Цветни щрихи от България“ ансамбъл „Тракия“ отново ще поведе на разходка из музикално-танцовия фолклор на България. Зрителите ще преминат през мистиката на Странджа планина, закачливите добруджански и северняшки картини, тежките пирински танци. На финала танцьорите ще отведат публиката до шопската и тракийската етнографски области.

Въпреки пандемичната обстановка ансамбъл Тракия взе участие в тридневните празници в град Триказе, Италия. Събитието мина под мотото "Магичната земя на Орфей". Истински фурор предизвика вокалното трио Цонка Димитрова, Румяна Филкова и Гайтанка Минковска.

Изпълненията им провокираха десетки поздравления на страницата на организаторите в социалните мрежи, които изказаха възхищението си от българския фолклор. Представителна група от ансамбъла взе участие и в откриването на EXPO 2020 Dubai, където България участва със собствен изложбен павилион.

Концертът на 2 ноември ще се проведе при спазване на епидемичните условия за капацитет и отстояние в затворени пространства. Билетите на цена от 10, 12, и 15 лв. вече са в продажба на касата пред община Пловдив и в сградата на ансамбъл "Тракия" на ул. Даме Груев 1а.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/566144011299693

---

Съобщение от организатора, публикувано на 27.10.2021 г. на Фейсбук страницата на ФА "Тракия":
"НА ВНИМАНИЕТО НА НАШАТА ПУБЛИКА!
Ф.А. "Тракия", ще осигури БЕЗПЛАТНО тестване срещу представяне на билета за концерта на 02.11.21г. Изследването може да се осъществи на 1 и 2 ноември в рамките на работния ден във всички поделения на лаборатория "Рамус" на територията на град Пловдив. https://ramuslab.com/
Не забравяйте билета за "Цветни щрихи от България".

---

Съобщение от организатора, публикувано на 22.10.2021 г. на Фейсбук страницата на ФА "Тракия":
"ВАЖНО!!!
Концертът на Ф.А. "Тракия" - Пловдив "Цветни щрихи от България" на 2 ноември ще се ПРОВЕДЕ при спазването на всички противоепидемични мерки за публика и артисти.
Очакваме Ви на 02.11.21г. от 19.00ч. в ДК "Борис Христов" гр. Пловдив."

  • Организатор
  • Ансамбъл "Тракия" Пловдив
  • Телефон
  • +359 32 336533 - Билетен център пред Община Пловдив
  • Е-поща
  • [email protected]
  • Вход
  • Платен


Коментар