Форма за търсене

„Пролет в Тракия” – Празничен концерт на Ансамбъл „Тракия”

15/04/2022
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
No votes yet

15 април, 19:00 ч.
Дом на културата „Борис Христов”
, ул. „Гладстон” 15, гр. Пловдив

 

С празничен концерт-спектакъл ФА “Тракия“ ще зарадва своята публика в навечерието на големия християнски празник Цветница. Събитието ще се състои на 15 април от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“.

Заглавието e „Пролет в Тракия“, a програмата включва 14 музикално-танцови произведения, посветени на обредите и ритуалите след края на Великденския пост и очакваното Възкресение Христово. Традиционно артистите на „Тракия“ подготвят всяка година празничен концерт за своята публика преди великденските празници.

Тази година екипът на ансамбъла е подготвил две нови премиерни заглавия. Публиката ще чуе за пръв път поредицата музикални етюди „Великденски песни“. Обработката им е дело  на дългогодишния диригент в трупата - Димитър Христов, който понастоящем е диригент на Народния оркестър на БНР. Произведенията ще заинтригуват зрителите с подбора на фрагменти от различни песни от Тракия, събрани в едно. Кулминацията на „Великденски песни“ е акапелно изпълнение на църковно-славянско песнопение. 

Другото премиерно заглавие, което ще  бъде представено за пръв път, е разнообразие от ритми и движения, част от музикално -танцовото произведение „Слънцето трепти, зайода“. Танцът е разработка по фолклорни мотиви от пазарджишкия край. Музиката е на Петьо Кръстев, хореография - Антон Андонов. Върху двете премиерни заглавия екипът на ансамбъла работи последната половин година.

Публиката ще се наслади още на обичаните от всички „Гергьовден“, „Първомайски майсторлъци“, „Пролетен момински танц“, мъжкия танц „ Луди години“ и „Път през Тракия“.

Билети за „Пролет в Тракия“ могат да бъдат закупени на касата пред Община Пловдив и в сградата на ФА "Тракия" - ул."Даме Груев" 1а . Телефон за контакти: 0894720561.

 

 

Вижте повече информация за събитието тук: https://www.facebook.com/ENSEMBLE-TRAKIA-330856425337

  • Организатор
  • ФА "Тракия"
  • Телефон
  • +359 984 720 520
  • Е-поща
  • [email protected]
  • Вход
  • Платен


Коментар