Форма за търсене

Пътят към върха - ОТМЕНЕН!

18/09/2022
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
No votes yet

ОБЩИНА ПЛОВДИВ, отдел „Култура“ съобщава, че поради лошата метеорологична обстановка, събитието „ПЪТЯТ КЪМ ВЪРХА“, което трябваше да се състои днес на Бунарджика се ОТМЕНЯ. Новата дата ще бъде съобщена допълнително, след преговори с участниците, които са над  50 на 6-те сцени в програмата на тазгодишното издание.

ПЪТЯТ КЪМ ВЪРХА 
Трето издание, тази година на 18 септември
Музикално събитие на Хълм Бунарджика с вход свободен. 
Организатор – Община Пловдив,, Отдел "Култура, археология и културно наследство" и район "Централен"

ПРОГРАМА:

СЦЕНА 1  – АКВЕДУКТ 

КОНЦЕРТ „ДЕЦА В ОРКЕСТЪРА“ – носител на Награда Пловдив зa 2021г. в раздел „Музика“

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00 

 

„Деца в оркестъра“ е концерт, в който деца от ЦНСТ „Детска къща“ Пловдив свирят съвместно с възпитаници на музикална къща „Дивизи“ и професионалните музиканти от оркестъра на Опера Пловдив. Първият концерт на този проект, осъществен  от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ през 2021г. спечели Награда Пловдив в категория „Музика“. В продължението му ще можете да чуете произведения от Моцарт, Вебер, Вивалди, Лерой Андерсън и Петко Стайнов. Солисти са децата Боян Славов - ударни инструменти, Петра Терзийска – цигулка и Алтънай Асенов-  ударни инструменти, както и специалният ни гост  Боян Иванов  – кларинет, който ще пристигне  от Лондон за концерта. Диригент ще е маестро Константин Добройков. Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ има за своя мисия ранното детско музикално образование и възпитание. В момента в нея се обучават над 50 деца на възраст 4 - 15г, които изучават различни класически музикални инструменти, солфеж, история на музиката, ансамблово свирене. Възпитаници на „Дивизи“ участват в  национални и международни конкурси и са носители на множество награди.

 

СЦЕНА 2   – ЛЕТЕН ТЕАТЪР   

Галерия ЕТЕРНА   организира „Детска работилница“ с педагози по изобразително изкуство

КОНЦЕРТ „ ДЖАЗ ЗА ДЕЦА“

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Начало 16.00

 

„Джаз за деца” са поредица образователно-развлекателни концерти за малки и големи, които дават възможност на публиката да участва активно в изпълненията на джаз пиеси, популярни детски песни, аранжирани в стиловете рагтайм, боса нова, фънк, бибоп, както и на класически пиеси. Началото е поставено през май 2010 г. в столичния клуб „Чайната“ от известния български тромпетист – Венцислав Благоев, и млади джаз музиканти.  За дванайсет години проектът се радва на публика от цялата страна, гостувал е на столични клубове, детски градини, културни центрове, музикални, специализирани и общообразователни училища, както и на фестивалните сцени „Дни на музиката в Балабановата къща“ (Пловдив), „Мартенски музикални дни” (Русе), „Джаз форум Стара Загора”, „Джаз в Бургас”, „Благоевград джаз фест”, „Дикси джаз фест – Велико Търново, „Джаз под звездите на Деветашкото плато“ и др.  През 2012 година „Джаз за деца” получава наградата „Златно перо” за принос към българската култура, а през 2016г. - “ПроКултура” за принос за развитието на достъпа на младите хора до културата.

Венцислав Благоев - тромпет и водещ

Станислав Арабаджиев - пиано

Димитър Благоев - китара

Михаил Иванов - контрабас

Невена Григорова - барабани, вокал

деца – перкусии и песни

 

СЦЕНА 3  – ФИТНЕС ПЛОЩАДКА

КАРТИНИ ОТ ПИАЦОЛА

Времетраене – 2 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00 

 

„Картини от Пиацола“ ще ви потопи в страстния свят на тангото с музиката на Астор Пиацола. От богатия репертоар на композитора ще бъдат изпълнени едни от най-известните му произведения, като  Adios Nonino, Libertango, Oblivion, Violentango и др. Това е проект на акордеониста Калоян Куманов, създаден през 2021 година за сто годишнината от раждането на Пиацола и вече втора поредна година е част от най-големите фестивали в София, Пловдив, Варна, Враца, Пещера и още сцени из цяла България.

„Картини от Пиацола“ е представен от солистите: Калоян Куманов - акордеон, Виктория Каридова - цигулка, Ралица Ботева - пиано, Едит Унджиян - вокал

 

СЦЕНА 4  – JAZZ

DIXIELAND OL' STARS JAZZTET

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00 

 

От 35 години музикантите от DIXIELAND OL' STARS JAZZTET са в основата на много успешни формации за стар джаз - Университетски рагтайм бенд, Александров рагтайм бенд, Дикси джоукърс, Фантазиаланд дикси бенд и др. Репертоарът им включва стотици пиеси и песни в стил рагтайм, диксиленд и суинг. Освен, че са прекрасни инструменталисти, повечето от тях обичат и да пеят, особено заедно с публиката. В програмата ще чуем джаз теми, интерпретирани в характерния импровизационен стил на формата .

Невилиян Гемижев – кларинет

Павлин Павлов - тромбон

Александър Куманов - банджо

Проф. Владимир Радулов - пиано

Димитър Узунов - туба

Стефан Кожухаров - барабани

Венцислав Благоев - корнет и лидер

 

СЦЕНА 5  -  НА ЪГЪЛА ПО ПЪТЯ

МАГДАЛЕНА ПЕТРОВИЧ ОТ „БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ“

Времетраене – 3 сета по 45 мин. Между 17.30 - 20.00  

 

Магдалена Петрович е българска виолончелистка родена в Сърбия. Участва в различни музикални фестивали - "Rutesheim Cello Academy" през 2016 г. работейки с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелистът Стефан Браун както и във фестивала "Пабло Касалс" – Франция в класа на Никлас Шмид.

Нейното музикално образование започва в НМУ „Любомир Пипков“ – София, след което продължава в една от водещите музикални консерватории в Лондон - “Guildhall school of Music and Drama" в класа на професор Стефан Попов. Учи една година в Кралската консерватория в Хага - Холандия с Лариса Хроневелд. През 2018 завършва НМА „Панчо Владигеров” в класа на професор Анатоли Кръстев. Посещава майсторски класове в Европа на водещи музиканти в областта , като Франц Бартоломей

(Виенска филхармония), Венцеслав Николов, Владимир Перлин, Harro Ruisenaars, Марио Брунело, Диляна Момчилова. Магдалена работи и с Мишел Щраус (Парижка консерватория), Андрю Шулман, Александър Сомов и Ринат Ибрагимов.

 

СЦЕНА 6  -  НА ВЪРХА НА БУНАРДЖИКА

МАРТИН ДЕНЕВ DJ SET

Начало - 19.30

 

Мартин Денев е пианист, кийбордист, композитор и Ди Джей. Завършил е музикално училище в Пловдив с пиано, след това консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност джаз. Междувременно следва една година джаз пиано в Бъркли, Бостън, а след това латино пиано в Сантяго де Куба. Мартин е участвал в стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. Дотук Мартин е издал 14 албума на лейбъли в Англия, Германия, Индонезия, Австралия, Китай и Америка, като много от композициите се изкачват до челни позиции в най-реномираните световни класации за съвременна електронна музика. До 2020г. Мартин Денев живее на о-в Бали, Индонезия, където е музикален директор, продуцент и участва в десетки проекти с музиканти от цял свят.

 

КОНЦЕРТ „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКАТА“

С ХИЛДА КАЗАСЯН, ВАСИЛ ПЕТРОВ, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ И ПЛЕВЕНСКАТА ФИЛХАРМОНИЯ

Начало – 21.00. Времетраене – 1.30 мин.

 

"Световното кино в музика" e докосване на душата. Това е един невероятен спектакъл, осъществен от Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и прекрасната Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Това е концерт, който разпръсква мрака в душите, свити от действителността. "Световното кино в музика" ни пренася в света на "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", филмите на Чарли Чаплин и много други. Връща ни в онова време на радост и безгрижие, на светлина и спокойствие. Кара ни да забравим трудностите и отваря пред нас широко вратата на щастието. Прекрасни изпълнители и музиканти пресътворяват прекрасна музика, създадена от велики композитори. Времето е подходящо за досег с красивото. Точно в днешното време, трябва да се преоткрие светът на музиката. Защото тя вече не е просто изкуство и удоволствие. Тя вече е лечител на изстрадалите от действителността хора. Тя изцелява, чрез най-силното си оръжие красотата. Тя носи онази ефирна лекота, която кара хората да се вгледат в себе си и да открият тайните, скътани дълбоко в душите им. Времето отделено за "Световното кино в музика" е пълноценно и всепоглъщащо. Това е възможност да започнеш да чувстваш и да усещаш. Да отвориш сетивата си, за онзи магически невероятен свят, който ни обгражда, но ние потънали в делника сякаш не забелязваме.

На сцената освен Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров са и едни от най-добрите джазови музиканти в България - Живко Петров, Христо Йоцов, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов. Мултимедията, която допълва атмосферата на всяко представление е специално дело на Васил Къркеланов, а новите аранжименти са направени от Христо Йоцов отново специално за случая.  

 

 

  • Организатор
  • Община Пловдив
  • Телефон
  • +35932656700
  • Е-поща
  • [email protected]
  • Вход
  • Вход свободен


Коментар