Форма за търсене

Фестивал на китарата „GuitArt Festival”

05/10/2023 - 08/10/2023
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
Average: 3 (2 votes)

Фестивал на китарата „GuitArt Festival”
от 5 до 8 октомври 2023 г.

Международният китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv е дългоочаквано и традиционно събитие от Културния календар на Пловдив, осъществява се с финансовата подкрепа на община Пловдив. Организатор е Сдружение Фюжън Уей, събрало хора със страст към китарата, като инструмент, който има способността да обедини музиканти и любители от различни културни среди. Любовта към един от най-популярните музикални инструменти е причината всяко издание  на фестивала да се превръща в празник на китарата, който разкрива нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат.

„Фестивалната мисия на GuitArt Festival Plovdiv е посветена на това да е образователна и социална платформа за развитието на българския музикален талант и да подчертае мястото на китарата в историята и развитието на съвременната музика по целия свят“, споделя Христо Коликов, добре познат от култовата група "Дел Падре", организатор на фестивала. Сдружение През годините Фюжън Уей изпълнява тази мисия чрез богата и интересна концертна програма, организиране на семинари и майсторски класове с български, регионални и световноизвестни китаристи и преподаватели, организиране на изложение на български производители на китари и вносители на музикални инструменти, безплатни уроци, прожекции на музикални филми и детски занимания.

В тазгодишното издание на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv  от 5 до 8 октомври ще имаме удоволствието да видим и чуем Марчин Дилла (Полша), Нино Д'Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония).

Билети за GuitArt Festival Plovdiv  се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди събитията.

ПРОГРАМА: 
 

05.10. Четвъртък

19.00 – Рецитал на Дарко Багески (Северна Македония) & Рецитал на Нино Д'Амико (Италия)

Победител на Международен конкурс за китара "GuitART 2022“

Студио 1, БНР, Пловдив

 

06.10. Петък

19.00 – BaBa ZuLa (Турция) – Лятно кино "Орфей"

21:00 – Кънтри група BARKS -  Bee Bop Café

 

07.10. Събота

19.00 –Trio Mandili (Грузия) – Лятно кино "Орфей"

21.00 – Джазта Праста Трио- Bee Bop Café

 

08.10. Неделя

10.00 – Международен конкурс по класическа китара "GuitArt 2023“ ФИНАЛЕН КРЪГ

Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив

19.00 – Официално награждаване на победителите в конкурса

Рецитал на Марчин Диля (Полша), Епископската базилика на Филипопол

 

https://www.guitart.bg/

https://www.facebook.com/guitartfest

  • Организатор
  • GuitArt
  • Телефон
  • 088 786 0250
  • Е-поща
  • [email protected]
  • Вход
  • Платен
  • От къде да купя билет
  • Билетен център пред Община Пловдив / EVENTIM / каса "МаскАрт" в Дом на културата "Борис Христов"


Коментар