Форма за търсене

Plovdiv Jazz Fest 2021: Брад Мелдау трио

31/10/2021
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
No votes yet

Брад Мелдау трио | Plovdiv Jazz Fest

31 октомври 2021 г. от 20:00 ч. 
Дом на културата "Борис Христов"
Билети www.eventim.bg/bg/bileti/brad-mehldau-trio-plovdiv-gradski-dom-na-kulturata-boris-hristov-1248716/performance.html

Седмото издание на Plovdiv Jazz Fest ще се проведе между 29 и 31 октомври.

В тези последни дни на октомври Домът на културата „Борис Христов“ ще бъде сцена за концертите на двама носители на „Грами“ в две последователни вечери и на един много специален проект, който ще се случи само веднъж и ще постави началото на фестивала.

Пълната програма на фестивала ще стане известна съвсем скоро, но първият акцент от нея поставяме върху финалния концерт (31 октомври от 20:00 ч.) на виртуозното трио на американския джаз пианист Брад Мелдау.

След много номинации през последните 25 години, през 2020 г. Брад Мелдау беше отличен за първи път с „Грами“. Той получи престижното отличие в категорията „Най-добър инструментален джаз албум“ за Finding Gabriel.
Пианистът безспорно е сред най-задълбочените и влиятелни джаз музиканти днес. Той ще пристигне в Пловдив в компанията на още две джаз звезди – басистът Лари Гренадиър и барабанистът Джеф Балард. Формацията има концерти из целия свят още от средата на 90-те. Паралелно Мелдау развива и своята солова кариера, но солидна част от творчество му е свързана именно с неговото трио.
Днес дискографията му като лидер включва 25 албума, а още 16 са създадени в сътрудничество.
През последните три десетилетия, освен със своята банда, той работи с редица знакови джаз музиканти като Джошуа Редман, Пат Матини, Чарли Хейдън, Лий Кониц, Кърт Розенуинкъл, Марк Търнър и др. Записвал е с Майкъл Брекър, Уейн Шортър, Джон Скофийлд и Чарлз Лойд.
В началото на лятото излезе най-новият албум на Брад Мелдау и Orpheus Chamber Orchestra. Музикалният език на произведенията във Variations on a Melancholy Theme е комбинация от класическа форма с джаз хармонии. За първи път този проект се изпълнява на живо в „Карнеги Хол“ през 2013 г.
Миналата година той издаде и албума Suite: April 2020. Приходите от него Мелдау дарява на Американската джаз фондация, която е създала спешен фонд за подпомагане на музиканти.
Музика на Брад Мелдау е включена в няколко филма, сред които „Широко затворени очи“ на Стенли Кубрик и „Хотел за милион долара“ на Вим Вендерс. Той композира и целия саундтрак на френския филм „Съпругата ми е актриса“.
Брад Мелдау е забележителен импровизатор, който с огромен интерес съчетава джаз, класическа и поп музика. Той обаче се занимава много сериозно и с музикалната архитектура на своите произведения. В работата си често съпоставя и съчетава крайностите. Между импровизацията и формализма, Мелдау успява да създаде ефект на контролиран хаос. Изпълненията му са истински интензивно преживяване.

Поради условията, в които се провежда Plovdiv Jass Fest тази година капацитетът на залата няма да бъде намаляван, но достъпът на публиката ще се осъществява единствено с валидни документи за ваксинация или преболедуване на COVID-19.
Необходимо е да се представи и документ за самоличност, с който да бъдат сравнени имената.
Третата възможност остава отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди началото на концерта или антигенен тест, направен до 48 часа преди концерта.
Вратите отварят в 19:00 ч., за да може влизането на хората да бъде облекчено.


Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M.
Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 г.
Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1164190617443405/

---

Съобщение от eventim.bg:
Уважаеми клиенти,
На 25.10.2021 в 15:48 ч. получихме следното съобщение от организатора на Plovdiv Jazz Fest 2021, Блу Ем ЕООД:

„Достъпът до концертите на Plovdiv Jazz Fest се осъществява с Цифров COVID сертификат.

За хората, които имат нужда от антигенни тестове, организаторите са предвидили възможност за 50% отстъпка от тестовете на лабораторията на Клиника „Медикус Алфа“. Така цената е 20 лв. на тест.
Тестовете става готови за 15-20 минути и клиниката осигурява Зелен коридор за гости на фестивала.

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ПРОЧЕТЕТЕ НАДОЛУ:

Какво е ЦИФРОВ COVID СЕРТИФИКАТ НА ЕС?
ЦИФРОВ COVID СЕРТИФИКАТ НА ЕС може да бъде получен на https://his.bg при следните три случаи:
· ваксинация: ваксинирани сте, с която и да е от ваксините срещу COVID-19;
· преболедуване на инфекция със SARS-CoV-2 през последните 12 месеца: преболедували сте и имате официален документ, с който може да удостоверите това, че боледуването е било преди не повече от година;
· отрицателен резултат от направено изследване в лаборатория за COVID-19: имате отрицателен резултат от антигенен тест (48 часа преди концертите) или PCR тест (72 часа преди концерта);
· Деца до 12-годишна възраст влизат безплатно и без Цифров сертификат;
· Деца между 12- и 18-годишна възраст влизат с билет, без Цифров сертификат.

ТЕСТОВЕ С 50% ОТСТЪПКА ЗА ГОСТИ НА ФЕСТИВАЛА
В дните на Plovdiv Jazz Fest (29, 30 и 31 октомври) лабораторията на Клиника „Медикус Алфа“ (на ул. „Велико Търново“ 21, до Пеещите фонтани), която се намира в непосредствена близост до Дом на културата „Борис Христов“, предостави възможността публиката на Plovdiv Jazz Fest да получи 50% отстъпка от цената на антигенните тестове.
Така тяхната стойност става 20 лв.

 Лабораторията осигурява допълнителен екип и зелен коридор за нашите гости от 16:00 до 17:00 ч. всеки от дните на фестивала.
 През останалото работно време, отново ще бъдат приемани гости на фестивала, но ще е необходимо да си предвидят повече време, тъй като лабораторията е силно натоварена.
 Единственото нужно е закупен билет за концерт от програмата на Plovdiv Jazz Fest, с който да бъде удостоверено, че тестът е предназначен за публиката на фестивала.
Надяваме се, че тази възможност поне малко ще облекчи затруднените условия на достъп до концертите за част от публиката тази година.

Какви данни включва сертификатът? Има ли сигурност за данните?
Информацията, съдържаща се в цифровия COVID сертификат на ЕС, се ограничава до:
• името
• датата на раждане
• датата на издаване
• информацията за ваксина/тест/преболедуване
• единен идентификатор
Тези данни остават в сертификата и не се съхраняват или запазват, когато сертификатът бъде проверен чрез QR кода или от човек.”

---

Съобщение от eventim.bg:
Уважаеми клиенти,
На 28.09.2021 в 21:17 ч. получихме следното съобщение от организатора на Plovdiv Jazz Fest 2021, Блу Ем ЕООД:
ДОСТЪПЪТ ДО КОНЦЕРТИТЕ НА PLOVDIV JAZZ FEST 2021 ЩЕ СТАВА С ВАЛИДЕН ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС/ EU DIGITAL COVID CERTIFICATE.
QR кодът върху сертификата ще бъде сканиран на входа при влизане на всеки един от концертите.

Какво е ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС?
ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС може да бъде получен на https://his.bg при следните три случаи:
- ваксинация: ваксинирани сте, с която и да е от ваксините срещу COVID-19;
преболедуване на инфекция със SARS-CoV-2: от датата на положителния резултат от направено изследване (PCR тест) са минали по-малко от 180 дни;
- отрицателен резултат от направено изследване за COVID-19: имате отрицателен резултат от тест (PCR или бърз тест за антигени).

Подробно описание:
Освен за извършена имунизация с направения брой ваксинации (според вида на ваксината срещу COVID-19), в системата за генериране на зелен цифров сертификат може да бъде получен също и сертификат за преболедуване от COVID-19. Той е наличен само за преболедували коронавирусна инфекция, които фигурират като потвърдени случаи с положителен PCR резултат в Националния регистър за борба с COVID-19. Сертификатът е валиден от 15-тия до 180-тия ден от датата на първия положителен резултат от PCR изследване за COVID-19

Лицата, които са с отрицателен резултат от проведено PCR изследване или от бърз антигенен тест за COVID-19, също могат да получат Цифров COVID сертификат на ЕС (EU DIGITAL COVID CERTIFICATE) за изследване за COVID-19. Сертификатът е валиден до 72-рия час от датата на пробовземане при проведено PCR изследване и до 48-мия час от датата на пробовземане при проведен бърз антигенен тест за COVID-19. При поискване сертификатът се предоставя на лицето от лабораторията, която е извършила изследването.

Всеки от трите цифрови COVID сертификата на ЕС (за ваксинация, за преболедуване и за проведено изследване) могат да бъдат свалени и в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна информационна система – https://his.bg.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/cifrovite-covid-sertifikati-na-es-kakvo-tryabva-da/

Какви данни включва сертификатът? Има ли сигурност за данните?
Информацията, съдържаща се в цифровия COVID сертификат на ЕС, се ограничава до:
-· името
-· датата на раждане
-· датата на издаване
-· информацията за ваксина/тест/преболедуване
-· единен идентификатор
Тези данни остават в сертификата и не се съхраняват или запазват, когато сертификатът бъде проверен чрез QR кода или от човек.”

  • Организатор
  • "Блу Ем" ЕООД
  • Телефон
  • +359 32 336533 - Билетен център пред Община Пловдив
  • Е-поща
  • [email protected]
  • Вход
  • Платен


Коментар