Форма за търсене

Детски фестивал на знанието и движението

04/06/2022 - 05/06/2022
Харесва ли ви?
Рейтинг: 
No votes yet

ОТ 4.06 В 10:00 Ч. ДО 5.06 В 16:00 Ч.
Детски фестивал на знанието и движението
Цар Симеоновата градина

Имаме удоволствието да ви поканим на поредното издание на Детския фестивал на знанието и движението - Пловдив 2022.
Фестивалът е организиран от Народна библиотека „Иван Вазов”, СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ и Клуб за планинско-приложни спортове "АГАРТА" – Пловдив, в сътрудничество със Съвместно командване на специалните операции /68-а бригада Специални сили/.
На 4-ти и 5-ти юни /събота и неделя/, от 10 до 16 ч., децата на Пловдив ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасител, биолог, учен, изследовател на пещери, да научат за непознати животни и растения, и да опознаят вертикалния свят на алпинизма и катеренето.
В Градската градина ще се проведат демонстрации по бойни изкуства, народни танци, рисуване, актьорско майсторство, занаяти, и какво ли още не.
Тази година, за първи път от началото на провеждане на фестивала, ще имаме и пункт за скално катерене, в източното подножие на хълм Бунарджика /до църквата „Св.Св. Петър и Павел”/.
В рамките на този фестивал, заедно ще видим каква е връзката между знанието и движението, как наученото в библиотеките може да бъде практически приложено навън, как да култивираме здрав дух в здравото тяло, как да живеем активно, как да бъдем част от един жизнен и здрав социум, и как безопасно да взаимодействаме с природата и околната среда.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/989378451687596/

  • Организатор
  • Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив
  • Телефон
  • 032 654 912
  • Е-поща
  • [email protected]


Коментар